Werken met dromen

IMG-20210412-WA0001

Heb je je ooit afgevraagd wat dromen je te zeggen hebben? Waarom je in jouw droom de ene keer op een zeilboot in een storm op zee terechtkomt of examen moet doen en je een andere keer gewichtloos door de lucht zweeft?

Dromen hebben een rijke beeldentaal – krachtiger dan woorden – en bieden een  natuurlijke weg naar een nieuwe kijk op jezelf, de ander en situaties. Al was het alleen maar omdat ’s nachts het ‘sociaal aangepaste’ – en daarmee beperkende – gedeelte van de hersenen, uit staat.

Recente onderzoeken naar het onbewuste bevestigen dat dromen een belangrijke poortfunctie hebben naar ons onbewuste. Iedereen die leert de potentie van de eigen dromen te herkennen, heeft daar de rest van zijn of haar leven baat bij. Elke nacht geeft weer toegang tot een rijkdom aan inzichten. Dit maakt je een vollediger mens. Privé en ook in jouw rol als leidinggevende of collega.

Werken met dromen vraagt afstemming en een open mind

Vóór alles sta jij als dromer centraal. Zo kan een auto een andere betekenis hebben voor iemand die herstellend is van een auto-ongeluk, dan voor iemand die net haar rijbewijs heeft gehaald.

Ook in teams en organisaties kunnen dromen uit de nacht tot hulp zijn. Toegevoegde waarde hebben in je werk vraagt meer dan alleen ‘inhoudelijk goed je werk doen’, je staat ook in relatie met elkaar. Ik bied droomsessies waarin het werken met dromen centraal staat. Daarnaast biedt werken met dromen ondersteuning bij bestaande coaching, team- of organisatievraagstukken of het versterken van leiderschap.