Anita van der Kooi

Ik ben Anita van der Kooi, coach en begeleider van (management)teams. Daarnaast begeleid ik particulieren met levensvragen. Door wie ik ben en door mijn opgedane kennis en ervaringen, sla ik een brug tussen enerzijds de rijke taal van dromen, de natuur, mindfulness en de wijsheid van ons lichaam en anderzijds de zakelijke, meer rationele en context-gebonden taal van organisaties.

Zo’n 20 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de hulp die dromen kunnen bieden. Tot die tijd onthield ik zelden een droom en als dat al gebeurde, deed ik het af als verwerking van de dag. Het droomwerk greep mij meteen. Of het nu over schaduwfiguren, verwerking, symbolen, nachtmerries of archetypen ging, of dromen prettig waren of minder plezierig en soms zelfs angstaanjagend, altijd bleef een gevoel van mysterie, rijkdom en inzicht hangen.

Ondertussen werd ik bij allerlei organisaties als begeleider gevraagd, waarbij de nadruk vaak lag op effectievere en plezierige samenwerking en goede gespreksvoering. Beide kanten gaan steeds meer hand in hand. Ook bij organisaties zie ik breder draagvlak ontstaan voor een minder conventionele manier van in gesprek zijn met jezelf en de ander.

Anita heeft een master in Arbeids-en Organisatiepsychologie en is geregistreerd Psycholoog NIP. Haar ervaring als (team)coach en organisatieadviseur heeft zij onder meer opgedaan als senior consultant bij KPMG en in haar advieswerk voor zeer diverse organisaties. Daarnaast was zij gastdocent in de Executive MBA van TSM en medeoprichter van Lonq. Zij werkt ook graag met particulieren. In het jaar 2000 startte Anita de driejarige opleiding bij ITIP, waar zij in aanraking kwam met onder meer werken met dromen uit de nacht, lichaamswerk en het werk van Ken Wilber en C.G. Jung. Dit voelde als thuiskomen en heeft grote invloed op haar werkwijze en verdere ontwikkeling gehad. 

Oorsprong en uitgangspunten

Deze opleidingen en trajecten zijn  belangrijk geweest voor mij. In het bijzonder geldt dit voor KPMG Consultancy en alle klanten als leerschool in de (organisatie)praktijk en voor ITIP als plek voor persoonlijke verdieping en  grote invloed op mijn huidige werkwijze.

Droomgesprek is opgericht door Anita van der Kooi. Het is een netwerkorganisatie met ervaren professionals die werken vanuit een gedeelde visie. Afhankelijk van de klantvraag stellen we een team samen. Altijd vanuit co-creatie: samen met de klant (onder)zoeken en vinden.